קמח ממכירת חמץ

שאלה:

שלום לכבוד הרב
עשיתי מכירת חמץ דרך האתר
רשמתי את המקום בו יהיה חמץ. ושכחתי לרשום את המקום בו הנחתי קמח סגור באריזה אטומה.
ובשטר הוספתי גם שאני מוכר את כל החמץ שיש לי בכל מקום שהוא. האם זה מספיק וניתן להשתמש בקמח ובכל שאר החמץ?
יישר כח

תשובה:

זה מספיק ואפשר להשתמש בקמח.

תזכו לשנים רבות נעימות וטובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב,
    בהמשך לשאלה שקראתי רציתי לשאול על מקרה דומה.( למרות שכבר עבר הרבה זמן מפסח)
    המכירת חמץ היתה על מוצרים שהיו בארון.
    ולאחר הפסח התגלה קמח שנפתח לפני פסח ונשאר במקפיא במהלך פסח.
    (רוב הסיכויים שלא היה מגע עם מים כשהשקית נפתחה לראשונה אלא שפכתי ישירות לכוס מדידה)
    לאחר הפסח הבת הוציאה והחלה להשתמש בקמח להכנת עוגיות..
    מה דין התבניות? (שמאז לא השתמשנו)
    מה דין התנור? האם היה צורך להכשיר או שלא היה צורך?
    תודה רבה!

  2. מכירת החמץ חלה על כל החמץ שבבית, ולא רק על הארון המסומן, הדבר הזה מפורש בשטר המכירה, יחד עם זה גם מחמת רצינות המכירה וגם מחמת החובה לעשות מחיצה בפני החמץ, חובה לשים את החמץ בארון מסומן סגור. לכן התבניות כשרות והעוגיות היו מותרות.
    יש להקפיד על כך מאוד בפסח המתקרב.
    שבת שלום.