מוזיקה במימונה / ברכה על מצה מטוגנת

שאלה:

בס"ד
שבוע מבורך
1. מותר לשמוע מוזיקה שמחה וניגונים בכלי נגינה באסרו חג הפסח (מימונה) ?
2. לאישה מותר להסיר שיער הגוף בכל ערב שבת בימי ספירת העומר ?
3. למי ששמר שרויה בפסח מותר כעת לערבב את המצה שנשארה עם מים ולטגן ?
4. אשכנזי מברך על מצה תמיד "המוציא" גם לאחר הפסח. מה מברכים על חתיכות מצה שעורבבו עם מים וביצה וטיגנו בשמן ?

תשובה:

שלום וברכה

1. נראה שמרוקאים שחוגגים מימונה נהגו להקל לשמוע מוזיקה ביום זה, אבל את הרי אשכנזיה וודאי אין להקל.

2. מותר.

3. בודאי מותר, הרי מותר גם לאכול חמץ..

4. מברכים המוציא על מצה, אבל מצה מטוגנת שכל חתיכה אין בה כזית זה ספק ברכות כמובא במשנה ברורה בסי' קסח סעי' י, ולכן יש לאוכלה רק בתוך סעודת פת.

קיץ בריא!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    אני בעיית בעיות נפשיות ועקב כך מצב רוחי תמיד לא טוב ואני מדוכדכת. האם מותר לי להקל ולשמוע מוזיקה ?
    ולגבי המצה המטוגנת , יש לקחת מצה רגילה לברך המוציא ולאכול אחרי זה גם את המצה המטוגנת ללא ברכה ראשונה ? ולבסוף ברכת המזון על הכל ביחד ?

  2. מה יעשה אשכנזי אשר הוזמן ע"י חבר מרוקאי לחגיגת מימונה, האם עליו לסרב בכל תוקף או שמא שייך כאן צד מקל של "דרכי שלום" כדי שאותו חבר ו\או משפחתו לא יעלבו?
    תודה