הבטחה / נדר על מצווה

שאלה:

אם אדם מבטיח לאדם אחר שלא יעבור על חטא שהוא אסור מן התורה, האם הנדר הזה תקף ? כי גם ככה הוא מחוייב בזה.
הכוונה אם הוא חס ושלום לא מקיים את זה האם זה אומר שהוא עובר גם על עוון נדרים או לא.

תשובה:

אם זה נאמר באופן של שבועה זה אכן לא חל כיון שהוא כבר מושבע ועומד מהר סיני, אבל לפעמים הוא כולל בדבריו גם דברים שאינן ממש איסור מהתורה, או אומר זאת בלשון נדר [אוסר על עצמו חפץ מסוים או הנאה מסויימת] ואז זה חל, לכן צריך לשאול יותר פרטני, ובכל מקרה הרי הדבר עצמו אסור כך שזה לא משנה כל כך…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבטחתי לרב שאשמור נגיעה מחבר שלי אך לא עמדתי בהבטחה הזו, האם עברתי גם על עוון נדרים ?
    אמרתי מבטיחה ולא נשבעת, לא ידעתי שהבטחות על מצווה חייבים לקיים ואז באותו רגע גם כנראה חשבתי אולי שאצליח.
    אני יודעת שגם ככה אני חייבת לשמור נגיעה וזה לא דבר שאוכל להתיר אך האם עברתי על עוון נדרים בנוסף.