תיאום מחירים כשמגיש הצעת מחיר

שאלה:

שלום וברכה.
אתר גדול המכיל קומפלקס של מבנים. הנהלת האתר מעסיקה מס. חברות שתפקידן לתחזק אותו על כל המשתמע. הנהלת האתר יוצאת במכרז לביצוע עבודה ספציפית על המבנים (שלא כלולה בפעילות השוטפת אותה מספקות אותן החברות), ומבקשת הצעות מחיר מהחברות אותן היא מעסיקה.
החברות מצידן- נדרשות לקבלן משנה הבקיא באותה מלאכה וכדי להגיש הצעת מחיר להנהלת האתר, מבקשות הצעת מחיר מקבלן המשנה.
האם מותר מכלל קבלני המשנה שנתבקשו להגיש הצעת מחיר ע"י אותן החברות (כל אחד ע"י חברה אחרת. 4 קבלני משנה) להתאגד, להשוות ביניהם מחירים, ולהחליט שלא משנה מי שיזכה באותו המכרז (דרך החברה שביקשה להעסיק אותו), העבודה תחולק מבחינת הביצוע בין 4 קבלני המשנה?
מקווה שהובנתי
מועדים לשמחה.

תשובה:

שלום ובכה,

מותר לקבלני משנה להתאגד ולתת הצעת מחיר ואח"כ להתחלק בעבודה.

בהצלחה.