שבת וחג

שאלה:

בס"ד
מועדים לשמחה !
1. בליל שבת סמוך לקידוש מותר לשטוף שוב את כוס הקידוש (למרות ששטפתי בערב שבת כשערכתי את השולחן ) ?
והאם מותר לשטוף גם לאחר גמר הסעודה את הכוס מהיין ? לאחר סעודה ראשונה ושניה בבוקר ?
2. בשבת קודש בבוקר יש צורך לשטוף שוב את כוס הקידוש סמוך לקידוש גם אם שטפתי אחרי קידוש ליל שבת ?
3 . הורי גם אוכלים על שולחן השבת והחג בפסח , הכלים והמאכלים שלהם לא כשרים לפסח , מותר לי בליל שבת אחרי הסעודה לפנות מהשולחן את כוס הקידוש והצלחת עם המצות כדי שהם לא יגעו בידם בדברים שלי והשולחן יהיה נקי , והם יוכלו לשים את הדברים שלהם , וסמוך לקידוש בבוקר , שוב לערוך את השולחן ולשים את הכוס והצלחת , וכך גם לאחר סעודה שניה , כי הם אוכלים צהריים לאחר שאני אוכלת סעודה שניה ושוב זקוקים לשולחן .
4. אם אני שמה כמה בגדים זה על זה על הכסא , ואני רוצה ללבוש קודש את הבגד שמתחת לבגדים העליונים , מותר להרים את הבגד העתיון כדי להוציא את התחתון ?
5. יש בורר בספרים ודפים בשבת ? כלומר אם אני מחפשת עמוד בסידור, אני יכולה לדפדף את הדפים שאני לא צריכה כרגע כדי להגיע לעמוד שאני צריכה ? וכן לגבי דפים מופרדים , מותר לשים בצד את הדפים שאחרים ולחפש את הדפים שאני צריכה כעת ?
6. מותר להוציא מאכל מהמקרר כ 5 שעות קודם הסעודה בשבת ? כלומר את המאכל אני רוצה לאכול בצהריים בשבת ומוציאה מהמקרר בבוקר.

שבת שלום וחג פסח כשר ושמח !

תשובה:

1. מותר לרחוץ, לאחר סעודה שלישית אין לרחוץ כיון שכבר לא צריכים לה בשבת.

2. לא צריך.

3. אין כל בעיה, רק יש להזהר מאוד שלא לפגוע בהורים.

4. מותר בחלט, אין בזה בורר משתי סיבות, גם בגלל שאת לובשת מיד הכל, וגם בגלל שחיפוש בערימת בגדים אינו בורר אלא דומה יותר לקילוף לצורך מידי כמבואר במשנה ברורה בסי' שיט ס"ק טו.

5. יש בורר בספרים, במקרה הראשון אין בורר כי הכל אחד, את המקרה השני לא הבנתי.

6. מותר, רק להזהר מבורר [כלומר אם הוא לא ניכר במקרר ומעורב עם דברים אחרים אסור להוציאו זמן רב לפני הסעודה].

שבת שלום וחג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    1. מותר גם לשטוף מעט במים את כוס הקידוש לאחר סעודה שניה למרות שכבר לא אשתמש שוב בשבת אך כדי שיהיה נעים , שלא תהיה כוס עם שארית היין כל הזמן בשבת על השולחן ושלא יהיו זבובים או חרקים ?
    2. הברכונים של שבת של כל ימות השניה מכרתי לגוי , וצילמתי לפני פסח את העמודים שאני צריכה בברכונים והם כעת מודפים על דפים נפרדים. השאלה אם מותר לי לשים בצד את הדפים שאני לא צריכה נגיד בליל שבת (כמו קידוש היום וכו') ולקחת את הדף שאני צריכה ? העמודים נפרדים זה מזה.

  2. 1. לא הבנתי למה להשאיר על שולחן ולא בכיור במטבח? מי משאיר כלים מלוכלכים בסלון ביתו אחרי הסעודה? עכ"פ אפשר לרחוץ כשהמטרה הנעימות בשבת.
    2. תפרידי ביניהם כבר עכשיו שיהיה במקום אחד הקידוש ובמקום אחר הברכת המזון.