צביעת רצועות התפילין בחול המועד

שאלה:

האם מותר לצבוע את הרצועות ובתי התפילין בחול המועד?

תשובה:

שלום וברכה

אין בזה כל צורך מצוה כיון שלא מניחים תפילין בחול המועד, לכן ודאי אין להקל. אמנם אם לא יזדמן לך צבע אחרי החג ואתה צריך עכשיו לצבוע כדי שתוכל להניח לאחר המועד – מותר. ראה חול המועד כהלכתו פרק ו סעי' כט.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א מתעלם נברבה מאחינו שלא זכו עדיין לעלות ארצה ומניחים תפילין!
    ב משנה מסכת מועד קטן פרק ג
    ר' יהודה אומר כותב אדם תפילין ומזוזות לעצמו
    יש מביאים ראיה מכאן שמניחים תפילין בחול המועד ויש דוחים.
    אבל להתעלם מזה כאילו לא קיים ממש לא הוגן!
    ולכן מי שעושה כדין ואינו קרקפתא ותפילו צריכים צביעה או חיזוק צבע אפ' תפילין של רבנו תם [והוא עצמו הניח!) פשיטא שיכול לצבוע ומסתבר גם אם יכול להשיג אחרים.
    מי שחוששים לקבלה או אבותיהם כבר דורות רבים לא מניחים אם לא דחוף לו מיד אחרי המועד יש לדון!

  2. אנחנו מדברים על יהודי ישראלי שאינו מניח תפילין בחול המועד אבל הוא רוצה לצבוע, זה לא לצורך המועד ומכאן השאלה.