עלויות בניה לשכן שרוצה להרחיב

שאלה:

שלום,
בבניין בו אני גר יש ארבעה דיירים בקומה.
אני ושכן נוסף בנינו על הגג וספגנו את העלות של הזזת והעלאת מערכת הקולטי שמש לגג החדש.
כעת שכן חדש בנה גם ובעצם רק שכן אחד לא בנה בגג
האם השכן החדש שבנה צריך לשאת בעלות של הזזת הקולטים?
אם כן, כמה הוא צריך לשלם לנו, שליש ובמידה וברביעי יבנה או יצטרך לשלם לשלושת השכנים שבנו כבר או שהוא צריך לשלם רק רבע מהסכום?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

השכן השלישי שבונה על הגג צריך לשלם שליש לשני השכנים עבור פינוי הדודים מהגג, וחיבורם במקום חלופי. כאשר השכן הרביעי ירצה לבנות על הגג יצטרך לשלם רבע ממחיר הפינוי והרבע יתחלק בין שלושת השכנים.

בהצלחה.

מקורות:

השכן שרוצה עכשיו להרחיב נהנה מההוצאות שהוציאו השכנים הקודמים. יש שרצו לומר שעליו לשלם רק רבע, מאחר ועבורו הוציאו רבע מהתשלום. אולם יותר נראה שעליו לשלם שליש, שכל זמן שהרביעי לא מרחיב נחשב שיש כאן רק שלושה והמחיר צריך להתחלק בין השלושה.