מים מסיר רותח שאולי נפלו על הברז

שאלה:

שלום,
אם קפצו מים לברז שמשתמשים בו במהלך השנה כאשר מילאתי סיר חם מאוד ויתכן שקפצו מהסיר החם לברז ומהברז לסיר הרותח, האם יש בזה בעיה של ניצוק? האם מותר לבשל בסיר בפסח? תודה שבת שלום וחג כשר ושמח!
חנה.

תשובה:

מספק לא צריך לחשוש, כיון שבלאו הכי זה אינו בן יומו [שאמנם בפסח מחמירים לכל הפחות בני אשכנז, אבל זה רק מדרבנן וחומרא של פסח, וכאן הרי זה ספק], ואפשר לבשל.

מועדים לשמחה