מכה בפטיש

שאלה:

שלום וברכה לרבנים החשובים מועדים לשמחה,
בספרי אני משתמש בסימניות לסימון,
הבעיה שדפי הספר עדינים מאוד, ומה שקורה ברגע שאני שם סימניה ושולף אותה משם הסימניה תולשת קצת מהדף ובעצם מחספספת אותו ומכערת אותו,
התחבולה שלי היא שאני מדביק ושולף את הסימניה על השולחן או הקיר מספר פעמים כדי שהדבק יחלש ויתפוגג מעט ולא ידבק יותר מדי חזק לדפים וממילא לא יחספס לי את הספר, רציתי לדעת האם בהכנה זו יש בעיה של מכה בפטיש.

תשובה:

אין בזה בעיה של מכה בפטיש, אדרבה, הכלי מוכן לשימוש, הבעיה היא בספר ולא בסימניה, והיא ראויה לשמש בכל ספר אחר גם בלי זה…

מועדים לשמחה.