כיבוס בחול המועד לצורך ילדיו הגויים

שאלה:

שלום,
האם מותר ליהודי בחול המועד לכבוס בגדי ילדים שנולדו לו מאשה גויה (על פי הלכה שמתירה כביסה במקרים מסוימים) או שבגלל שזה נעשה בשביל ילדים שהם נוכרים, הדבר אסור בכל מקרה?
תודה!

תשובה:

אינני מבין כיצד יתכן שאדם שחי עם גויה ויש לו ילדים גויים, יתעניין אצלך האם מותר לו לכבס את בגדיהם בחול המועד… בכל מקרה, נראה שאסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלות מעין אלו בזמננו, לצערנו מצד אחד (גדול!) ומצד שני לשמחתנו (ששואלים!) אינן נדירות. מקרה למעשה יכול להיות ביהודי שחזר בתשובה "גירש" את אשתו הנכריה, אבל עדיין יש לו קשר עם ילדיו הנכרים שבאים לבקרו. ואז שייכת שאלה הנ"ל. ושאלה דומה נשאלתי [אני מלמד בישיבה של בעלי תשובה] (במקרה דומה של בת נכרית שבא לבקר אבא יהודי שחזר בתשובה) אם מותר לו לאכול מבישולה שהיא תכין בשבילו!