כיבוס בחול המועד כשכל הבגדים התלכלכו

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם יש היתר מסויים שמתיר לכבס בגדים בחול המועד למי שלא הספיק לפני המועד לכבס בגדים או שנגמרו לו במועד שיוכל לכבס
והאם מותר לקנות אוזניות כדי לשמוע בהם שיעורים בחול המועד עצמו

תשובה:

ראה חול המועד כהלכתו פרק ה הערה לה, שהמנהג להחמיר אפילו כשנגמרו כל הבגדים המכובסים, ולא הקילו לכבס אלא למי שאין לו אלא בגד אחד ולא למי שנגמרו לו המכובסים, לכן כדאי להשתדל להסתדר עם מה שיש במידת האפשר. אמנם יש שהקילו בזה כשהכל מלוכלך והמיקל כדבריהם יש לו על מי לסמוך. ראה שם בשם השמירת שבת כהלכתה פרק כט הערה קנא.

מועדים לשמחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל מה לעשות למעשה?
    אני מתכווין לשאול: היה חג, חול המועד, שבת, חול המועד, ושוב חג..
    אין לי אלף בגדים, ולאשתי אין עם מה ללכת בחג..

    מה לעשות?