שתיית מים אחרי אכילת דגים

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

למעשה האם היום חוששים למה שמדובר בש"ס שלא לשתות מים אחרי אכילת דגים?

יד מחלוקת בדבר ותמיד יש מחמירים, מ"מ הלכה למעשה לקצר ידיעתי לא יודע מי שנזהר בזה היום, ועל זה שואלים אם יש לחוש?

ברכה הצחלה ושלום

תשובה:

אמנם רעק"א בסי' קטז סעי' ה ובכף החיים שם הביאו חשש זה ונראה שכוונתם להחמיר בזה, אולם בחוט שני ח"ד עמ' שצט כתב שכיון שהדבר נאמר על פי חכמי הרפואה שבזמנם ובזמנינו הרפואה לא מכירה בכך, צ"ל שנשתנו הטבעיים ואין צורך לחשוש לכך. אמנם ראה במשנה ברורה בסי' קעג שהביא את המנהג לשתות יין או יי"ש לאחר הדגים שהם לא מים, ואולי מקור מנהג זה הוא החשש הנ"ל, וכל אחד יעשה כמנהגו ושמר פתאים ה'.

מועדים לשמחה.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות מאכלי עובדי כוכבים סימן קטז סעיף ה: צריך ליזהר מליתן מעות בפיו, שמא יש עליהן רוק יבש של מוכי שחין. ולא יתן פס ידו תחת שחיו, שמא נגע ידו במצורע או בסם רע. ולא יתן ככר לחם תחת השחי, מפני הזיעה. ולא יתן תבשיל ולא משקים תחת המטה, מפני שרוח רעה שורה עליהם. ולא ינעוץ סכין בתוך אתרוג או בתוך צנון, שמא יפול אדם על חודה, וימות. הגה: וכן יזהר מכל דברים המביאים לידי סכנה, כי סכנתא חמירא מאיסורא ויש לחוש יותר לספק סכנה מלספק איסור,

רבי עקיבא איגר יורה דעה סימן קטז סעיף ה: וכן יזהר מכל דברים. אין לשתות מים אחר דגים דהוי סכנה.