תיקון, הפלה גויה?

שאלה:

שלום כבוד הרב, אברהם בן 29 עדה אתיופי, אני צריך כיוון לתיקונים הפלה גויה, מה לעשות ואם לתרום לאיפה בעז"ה תעזרו לי, אני מתחרט חרטה גמורה ולא יחזור על זה, מצטער על הציר שגר תי לאבא.

תשובה:

העיקר זה להתחרט מאוד מאוד ולקבל לעתיד שמירת הצניעות באופן מלא, שלא לקיים יחסים אלא בנישואין כדת משה ותוך שמירת טהרת המשפחה. אין כאן נושא של תרומה, צדקה זה דבר נפלא ועוזר לכפרת עוונות, אבל זה רק בנוסף לעצם החזרה בתשובה. אם תרצה תוכל לתרום כאן באתר ללומדי תורה, חפש בדף הבית.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא צריך לעשות פידיון משקל? ולמרות החרטה אני מרגיש שמשהו לא בסדר, גועל מאותו היום, צריך תיקון לגויה ותיקון גם להפלה עם יהודיה.

  2. נאמר חטאך בצדקה פרוק, כלומר יש מושג של פדיון על חטא, ואני לא מבטל אותו חלילה, אני רק אומר שיש לזכור שזה לא קנס כזה שמשלמים ונגמר, אלא יש להרבות בחזרה בתשובה על החטא שזה העיקר. אם כוונתך שאומר לך כמה כסף לתרום, זו לא הדרך, זה רק אתה בנדבת ליבך מחליט..