שבת במלון שהתבטלה

שאלה:

קבוצה התארגנה לשבת במלון יש עשרים מקומות בלבד התנאי לרישום 200 ש"ח דמי רצינות שלא יוחזרו גם אם תבוטל השבת ,נרשמו עשרים והרשימה נסגרה אחד מהעשרים לאחר ששילם 200 ש"ח ביטל בשל שמחה משפחתית .התקשר אליו מספר עשרים ואחת ואמר לו שהוא במקומו ושאל איך להעביר לו את ה200 ש"ח אמר לו שבוע הבא תעביר עם פלוני לאחר ארבעה ימים בוטלה השבת האם חייב לשלם 200 ש"ח לזה שנכנס במקומו ?

תשובה:

שלום וברכה,

הלקוח מספר 21 שאמר שישלם לא חייב לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

הלקוח הנוסף שנכנס תחת הלקוח שביטל לא עשה שום קניין ולא העביר תשלום, ולכן לא ניתן לחייבו בתשלום, ובפרט אחרי שהתבטלה השבת שלא ניתן לכפות עליו לשלם את המקדמה, מאחר ולא היה קניין ולא התקיימה כל עסקה.