קניית חמץ עבור גוי בפסח

שאלה:

שלום. יש לי צורך לקנות חמץ עבור גוי, אותו אני צריך לכלכל, בחו"ל. לשם כך אני הולך יחד איתו לחנות. איך להתנהג כדי לא לעבור בבל יראה ובל ימצא? הגוי מניח את המוצרים לסל אותו אני נושא, בתוך החנות, לכאורה החמץ עדיין של החנות, ולא שלי? לאחר מכן הגוי מעביר את המוצרים בקופה ואוסף לשקיות, ואני משלם בקופה בכוונה להקנות לגוי ולא לי, האם זה תופס? ואחר מכן האם מותר לעזור לגוי לסחוב את החמץ לביתו, הרי לכאורה החמץ הוא שלו? תודה רבה ומועדים לשמחה.

תשובה:

שלום וברכה

אין לקנות ולשלם, זה סתם להסתבך בעניני הקנינים, ובודאי אין לעזור לו לסחוב, זה לא כל כל כבד, תן לו כסף מתנה שיקנה עם זה חמץ כרצונו…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המדובר הוא במקרה שהגוי זקוק לעזרה ולא יכול להסתדר לבד.
    האם אפשר קצת יותר בפרוטרוט בענייני הקנינים ?
    תודה רבה ומועדים לשמחה!

  2. באופן עקרוני אם הוא לוקח את החמץ ואתה רק משלם עליו כדין הפורע חובו של חברו אין בעיה. אבל יותר טוב לומר לו שבחג הפסח היהודים לא מתעסקים עם חמץ.