לא ספר ספירת העומר בלילה ומסופק אם ספר ביום

שאלה:

מועדים לשמחה. אדם שהוא בטוח שלא ספר עומר אתמול בלילה והסתפק אם ספר ביום שלאחריו, וכעת הוא עומד בלילה שאחרי הלילה הקודם. האם יכול לספור עומר כרגע בברכה? יש כאן ספק ספיקא? תודה רבה.

תשובה:

למעשה נדון זה הוא בכלל ספקו של השערי תשובה בסי' תפט ס"ק כ, במי שנזכר בין השמשות שלא ספר אתמול, האם מועילה ספירתו עתה במקום המסופק כדי שיוכל להמשיך ולספור בברכה, ולמעשה הכריע שם להמשיך לספור שלא בברכה, כיון שאינו ספק ספקא גמור [אולי כוונתו שכמו כן יש כאן ספק ספקא לחומרא..] וכך הוא גם בנדון שלך. ולכאורה כאן גם גרוע יותר, שהרי אין חיוב ומנהג לספור ביום, ולכן אין להניח שעשה זאת..

מועדים לשמחה.