תיקון ספר בחול המועד

שאלה:

שלום כבוד הרב, לפני כמה רגעים נפל לי ספר הלכה חדש שקניתי ונתעכם בפינה.
הדבר הזה ממש מצער ומונע ממני חשק ללמוד.
ועוד שכדי שזה לא יתקלקל יותר, לקחתי מגהץ וגיהצתי את הפינה באופן שזה יזדקף למצבו הראשון אולי בזה עשיתי כהוגן כי זה במקום הפסד שאם לא כך יקלקל יותר או שאמנע מללמוד הלכות.

אבל ההמשך אני יותר מסופק אם עשיתי כהוגן :
מפני שגיהצתי את זה, הצבע האדום התקלקל. אם לא הייתי מתקן זה לא היה מתקלקל, כך שאין כל כך הפסד, אבל באמת הצטערתי מזה, לכן לקחתי טוש אדום, נייר וקצת מים ותיקנתי את זה.
ניסיתי לתפוס את הטוש והנייר בשינוי לא אם העצבעות הרגילות, אבל המים לא השפרצתי בשינוי.

האם עשיתי כהוגן ?
ואם לאו האם עברתי על לאו מן התורה ?

תודה מראש

תשובה:

הגיהוץ אין בו איסור, הצביעה אסורה בחול המועד, אבל אולי אם צערך היה כה גדול ויש בזה צורך המועד, כיון שזה מעשה הדיוט – מותר.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה, ממש הנחתם את דעתי כבוד הרב !!! אני גם הסתפקתי אולי זה מעשה הדיות ומותר

    בכל אופן אשתדל ללמוד הלכות המועד יותר בבקיאות פעם הבאה (בלי נדר)

    מועדים לשמחה !!