מסחר במניות בחול המועד

שאלה:

האם מותר לבחור. בשוק. ההון. בורסה. וידוע. שימי חול. המועד. יש. בדרך כלל. עליות ואם לא הבחור. לא. נרוויח את רווח. העליות

תשובה:

שלום וברכה

מסחר במניות נחשב משא ומתן שאסור בחול המועד, ולכן אין להתיר אלא במקרה שנחשב דבר האבד, מניעת רווח אינה דבר האבד למעט רווח מיוחד, שהרי תמיד המניות עולות ויורדות. אבל אם יש חשש שירדו וצריך למכור – מותר.

מקורות:

ראה חול המועד כהלכתו פרק י סעי' ט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם מניות שכבר ברשותי מלפני חול המועד, מותר להשאיר זאת כך בחול המועד או שעליי למכרם בחול המועד כדי לא להנות מרווחים שיתכן שיהיו במהלך המסחר בבורסה בימי חול המועד?