שאלה:
שלום רב
בישלתי בסיר תבשיל חלבי וקפצו ממנו כמה טיפות למחבת בשרי שלידו, שהיה בשימוש בטיגון בשר מס' שעות לפני כן, האם צריך לעשות למחבת הגעלה או ליבון? (המחבת היה קר)
תודה.
תשובה:
יש להגעיל את המחשבת, הבעיה היא שלא ניתן להגעיל מחבת בדרך כלל, כי התנאי היסודי בהגעלה הוא שהכלי יהיה נקי לגמרי ובמחבת תמיד יש שומן שרוף וכדומה, לכן יש ללבן כמ דקות על האש מכל צד.
מועדים לשמחה.
האם מספיק ליבון קל או ליבון חמור, והאם אני יכול ללבן על גבי האש של הכיריים?
אפשר ללבן על אש הכיריים, לאחר נקיון יסודי והמתנה 24 שעות, וללבן משני הצדדים כמה דקות על אש גדולה.
השאר תגובה