שופינג להנאה בחול המועד

שאלה:

האם מותר לכתחילה לעשות קניות בחול המועד
כשהקניות הם הנאה אבל לאו דווקא לצורך החג
ואם צריך האם אפשר לקנות משהו אחד לכבוד החג ואגב זה לקנות עוד דברים

תשובה:

שלום וברכה

אין מקום להתיר קניות שלא לצורך החג, גם כאשר המטרה היא ההנאה מהשופינג, שהרי סוף סוף זו פעולת חולין מהסוג האסור בחג, כמו כן הרי בכך אתה מסייע לבעלי העסק שאסור להם למכור דברים כאלו [הרי לא מדובר בשופינג בחנות מכולת… ולקנות כלי בית וכדומה אסור למכור ואסור לקנות]. גם קנייה לצורך החג לא תתיר קנייה אחרת, אין קשר בין המוצרים.

כמו כן, אין כזה דבר שופינג להנאה בלבד, הרי הוא לא זורק את הדברים אחר כך לאשפה… אלא משלבים את הצורך – רצון עם הנאת וחווית הקניה, ממילא ודאי זה משא ומתן אסור.

ובכלל לדעתי יש להתחבר לרעיון העומד מאחורי האיסור, החג ניתן לישראל כשבתון, על מנת לעסוק בדברים מרוממים ובשמחת החג, ולא בעניני משא ומתן.

מועדים לשמחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה
    האם יש לדון קנייה אחת גדולה שיש שם גם מוצרים לצורך המועד, כריבוי בשיעורים או אפילו כמעשה אחד שהוא מותר שהרי יש גם דברים הנצרכים, שהרי סוף סוף האיסור הוא בשעת התשלום ולא כשמעמיסים בעגלה.
    וכמובן אם אין איסור לפני עיוור לבעל החנות כגון אם יש בחנות הרבה דברים לצורך החג.
    והשאלה נשאלת לא רק שרוצים את השופינג לצורך הנאה אלא גם כשבאים לחנות לקנות משהו לחג, ועל הדרך רואים עוד חפץ או בגד שיש בו צורך גדול אך לא לחג.
    תודה רבה