צרוף ספרדים להפטרה בצומות

שאלה:

אני מתפלל במנין קהילות אשכנז.בצום האחרון היינו עשרה רק בצרוף אנשים הנוהגים כפי מנהג קהילות ספרדים.שאלתי האם מותר לאשכנזי לקרוא את ההפטרה של הצום ולברך את ברכות ההפטרה,שהרי לדעת קהילות ספרד אין לומר הפטרה ואין הם עונים אמן על הברכות,נמצא שאין לנו עשרה בשביל לומר את ההפטרה וברכותיה?

תשובה:

אם יש ששה אשכנזים ודאי אין בעיה, לא גרע מששה שלא התפללו המצרפים עמהם עוד ארבעה שכבר התפללו.

מועדים שלמחה.