מודים מודים משתקין אותו

שאלה:

האומר מודים מודים משתקים אותו ברכות לג וכן נפסק אוח קכא
שאלתי האם יש להקפיד בזה בשאר מקומות התפילה כגון בהלל לומר מילת אודך פעמיים בהתאם למנגינה ובמשנ"ב כתב שגם לכפול ענין אסור והרי מצוה לכפול זאת פסחים וא"כ מה ההבדל.
תודה מראש

תשובה:

מה שיש מצוה לכפול כחלק מנוסח התפילה, מקום שנהגו לכפול יכפול וכו', זה הרי לא נראה כשתי רשויות וממילא אין חשש, כל הבעיה היא רק כאשר הוא כופל מה שלא אמורים לכפול ואז הוא נראה כפונה לשתי רשויות חלילה.

מועדים לשמחה

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. נראה לי שהשואל התכוון גם לכפילת תיבת "אודך" לפי המנגינה. יש מנגינה ידועה לפסוקים האלו. אבל גם לפי הנגון הזה, אפשר להסתדר בלי לכפול, אם מאריכים מעט בנגון של המילה אודך.
    בלי קשר לשתי רשויות, לכפול מילים בגלל מנגינה, נראה לי עניין מאד מאד לא מתאים. אם אינני טועה, הרב בייפוס בבית כנסת מקור חיים בפ"ת לא כל כך הסכים עם שינגנו כך.

  2. מצאתי בתפארת ישראל במשנה שם (ברכות ה) שמדבר בזה וכותב שם שכל שהוא דרך שירה אין קפידה עיי"ש.
    יישר כח על התשובה המהירה.