להוציא חפץ ממקום שנמכר לגוי

שאלה:

מוצר שכשר לפסח שנמצא בטעות בארון שנמכר לגוי. וניתן להוציא אותו בלי להכנס פיזית לשטח של הגוי. אלא לשלוף אותו. האם יש בזה בעיה כיון שהשטח נמכר והשטח מסומן אז גם החפץ הזה נמכר ממילא גם אם זה היה בלי מחשבה מיוחדת שהוא הושם שם. או שניתן לקחת אותו אם הוא אינו חמץ.

תשובה:

ניתן באופן חד פעמי בעת הצורך לפתוח ולקחת. לכתחילה אסור להשתמש בארון הזה גם בגלל החובה לעשות מחיצה לחמץ וגם כדי לא לעשות צחוק מהמכירה, אבל מתנים עם הגוי שבעת הצורך מותר להכנס ולקחת.

מועדים לשמחה.