כספי מעשר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
יש הבטחה שמי שמעשר חומש מרווחיו זוכה לעשירות. בנוסף, שמעתי שיש תנאי חשוב שהוא לשים לב שכספי המעשר ילך ללומדי תורה ועניים אמיתיים כדי שתתקיים ההבטחה.
לכן, רציתי לדעת, אם כספי המעשר הולכים לרכישת ממתקים והפתעות לילדים שלומדים משניות. האם זה עומד בתנאי הבטחת העשירות..?
או שיש לתת דווקא לאברכים לומדי תורה..?

תשובה:

לכתחילה ללומדי תורה עניים, בפרט את המעשר, מה שנותנים מעבר למעשר עד חומש, ניתן לתת גם לשאר מצוות כמו שהצעת.

רוב שפע ברכה והלחה ומועדים לשמחה.