חבילה בדואר בפסח – חמץ

שאלה:

הזמנתי מאמזון תכשיר אלכוהול המועיל לאנשים הסובלים מכאבים מיועד לשימוש חיצוני לשפשוף על העור והתעורר בי חשש שהמוצר מכיל חמץ. המוצר הגיע בערב הפסח ליחידת הדואר. האם במקרה שזה חמץ האם הפריט שנמצא בדואר נחשב ברשותי או לא ומה קורה אם לקחתי את החבילה בחול המועד ולאחר מכן התברר לי שזה אותו מוצר בעייתי. מה עלי לעשות?? על המוצר כתוב שמכיל / רכיבים
קמפור 2 גרם, אתנול 96% (V / V) 54 גרם. האם באמת יש לחשוש בזה לחמץ. המוצר הוא רפואי. תודה

תשובה:

המוצר הספציפי הזה אני מניח שפגום לגמרי מאכילה ואין בזה חשש, אבל אל תשתמש בו בפסח אם אין צורך חיוני.

לגבי עצם הנושא ראה הרחבה כאן.

מועדים לשמחה