מה עושים בשביל הנפטרים?

שאלה:

שאלה ראשונה: מה קורה לנשמת הנפטר בחודש הראשון?
שאלה שניה: האם הנפטר יכול לראות את האנשים הקרובים לו על פני הארץ? תודה מראש מאיה

תשובה:

שלום וברכה

בימי השבעה נשמתו של הנפטר נמצאת במידה מסויימת בבית האבלים ולכן מקפידים לשבת שבעה דוקא בביתו ששם הוא נמצא, לאחר מכן במהלך החודש הראשון, ולאחר מכן במדית מה כל השנה הראשונה יש לו יותר קשר לקברו מאשר לאחר אותה שנה, ולכן באים לשם לבקש עליו רחמים [תמיד יש לו איזה קשר לשם אבל בשנה זו יותר ובחודש הראשון עוד יותר].

לגבי מה הנפטרים יודעים כבר נחלקו בזה הדעות בגמרא במסכת ראש השנה, מה שהכי חשוב הוא שלא משנה מה הוא יודע, משנה מה עושה לו טוב! וזה אנחנו יודעים היטב! כל מחצוה וחיזוק במצוות, של צאצאיו, גורמים לו עונג שאין לשערו ולתארו ועילוי נשמה עצום! כך גם מצוות רגעיות חשובות לו מאוד, כמו אמירת תהילים לזכותו נתינת צדקה ועוד.

בשורות טובות.