טלטול ספר תורה מבסיס אחד לנשי בשטח לצורך חיילים

שאלה:

שלום כבוד הרב אני כרגע בצבא ויש אנשים שצריכים לבלות את השבוע בשטח מסיבות ביטחוניות, ישנו רק ספר תורה אחד בבסיס ולכן במהלך השבוע כדי שיהיה להם ספר תורה היה צריך לקחת אותו הלוך חזור מהשטח לבסיס האם זה מותר? אין זה ביזיון של כבוד הספר תורה שהוא מטלטל כך ממקום למקום ?
תודה אשמח למקורות מפורטים.

תשובה:

כיון שיש בכך צורך לציבור, ויש כאן גם את הסברא הידועה לגבי אסיר וכדומה או חולה שאינו יכול לבוא, אבל ציבור של עשרה ודאי נחשבים כאדם חשוב שהובא בסי' קלה שמותר לטלטל עבורם ספר תורה.

מועדים לשמחה ובהצלחה רבה.

מקורות:

ראה משנה ברורה קלה, מז שכאשר יש עשרה חבושים בבית הסוהר – מותר.