האם מברכים על טלית קטן בלילה?

שאלה:

שלום וברכה!
אני בא ממשפחה חילונית, והיום ברוך ה' סוף סוף הרשו לי לקנות טלית קטן
ויש לי שאלה קטנה בנוגע לטלית קטן
האם מברכים על הטלית קטן בערב? כלומר – עכשיו אני רוצה לשים עלי סוף סוף טלית קטן, אז האם אני צריך לברך עליה? (אני יודע שהמנהג הוא לפטור את הטלית קטן בברכה של הטלית גדול, אבל כשבירכתי על הטלית גדול היום לא היה עלי טלית קטן)
תודה מראש ומועדים לשמחה!

תשובה:

אשרייך!!! התרגשתי יחד איתך!!! לא מברכים את ברכת הציצית בלילה, אבל בשמחה רבה כזו, לפי דעתי אתה יכול ללבוש אותה עכשיו ללא ברכה ולברך עליה שהחיינו בקול רם, לא על המצוה אלא על הבגד המסמל אותה, ומחר בבוקר תברך על הטלית גדול ותכוון לפטור גם את הציצית החדשה.

חג שמח, והמשך לשמח את אבינו שבשמים!