ליבון והגעלה בתוך הפסח

שאלה:

שלום לרבנים 1האם מותר להגעיל בפסח ומה הדין ללבן ואיך מכשירים מנגל בכללי תודה רבה

תשובה:

בשעת הדחק גדול מאוד יש להקל לספרדים.

הכשרת מנגל על ידי שמכניסים הרבה גחלים [אחרי נקיון יסודי], ומפעילים על אש גבוהה עד שהרשות כולה מאדימה. עדיף לקנות חדש זה פרוטות… יש גם חד פעמי

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות פסח סימן תנב סעיף א

יש ליזהר להגעיל קודם שעה חמישית כדי שלא יצטרך לדקדק אם הכלים בני יומן או לאו (או אם יש ששים במים נגד כלי שמגעיל או לאו). (טור) וכן אם מגעיל כלים שבליעתן מועטת עם כלים שבליעתן מרובה. וכן אם משהא הכלים בתוך היורה יותר מדאי ואינו משהא אותם כל כך. וכן כדי שלא יצטרך ליזהר שלא ינוחו המים מרתיחתן