חיוב אכילת מצה לאדם המתקשה ביציאותיו

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים.
אדם שעבר ניתוח פיסורה+טחורים פנימיים וחיצוניים+הוצאת פוליפ מאותו מקום שלושה ימים לפני ליל הסדר מאד מתקשה ביציאות עד שיחלים כיצד יקיים מצוות אכילת מצה באופן הכי מינמלי שאפשרי במצבו השנה
תבורכו מפי עליון חג כשר ושמח ושנזכה לגאולה שלימה במהרה אמן

תשובה:

שלום וברכה

הייתי מציע לאכול כזית ראשון 38% מצת יד [חזון איש לפי שליש ביצה], ובכורך ואפיקומן רק כשיעור זית של ימינו שזה בערך 9 גרם, שיעור קטן מאוד, כמו כף יד ללא האגודל.

מעבר לכך להרבות בשתייה ובאכילת ירקות רכים וכדומה.

רפואה שלמה וחג שמח.