סעודה שלישית מחר

שאלה:

שלום.
האם כשעושים סעודה שלישית חצי שעה אחרי הקידוש בבוקר שבת (כדי להספיק לאכול לחם) צריך לכסות את השולחן? וכמה זמן? והאם צריך להגיד ברכת המזון אחרי הסעודה הראשונה וגם אחרי האחרונה או רק אחרי האחרונה?

תשובה:

אחרי הראשונה מברכים ברכת המזון ויוצאים מהבית לטיול קצר או ללימוד בבית הכנסת כדי לעשות שינוי מקום, ואז אחרי חצי שעה חוזרים ונוטלים ידים שוב לסעודה שלישית. בכל מקרה יש לסלק את מפת הניילון שלא יתפזרו פירורים. לא לשכוח לסיים סעודה שלישית עד 10:10 כולל נקיון השיניים.

חג שמח