הבדלה עם נר בליל יום טוב

שאלה:

שלום לכם
במקום להתעסק עם גפרורים, האם ניתן פשוט לקחת שני נרות שהדלקיה האשה לכבוד יו"ט ולהביא אותם לשלחן ולהטות את אחד מהם לשני כדי שתהיה אבוקה? האם נר יו"ט הוא מוקצה?
תודה רבה

תשובה:

יש שחששו באופן זה לאיסור כיבוי כיון שהאש קטנה כך, אני מברך בלי אבוקה, על עצם הנרות חג.

מקורות:

בענין זה נחלקו הדעות: דעת הגרי”ש אלישיב והגרש”ז אויערבך שלא לקרב את הנרות, משום שיש חשש שכאשר מפרידים ביניהם זה נראה כיבוי, וכפי שאסרו להוציא כפיס עץ ממדורה. אולם בס’ ארחות רבינו הובא שבעל הקהילות יעקב כן עשה זאת. כמו כן הובא שם שהצמיד גפרור, אולם אחרים חששו בזה שזה נקרא נר של בטלה שאסור להדליק בחג, שהרי יש או חשמל והנר נדלק רק לשם מצוה. לכן כל אחד יעשה בזה כמנהגו ויש לסמוך על כל אחד מהמנהגים.