לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תשובה על לשון הרע

שאלה:

במקרה ולצערי דיברתי לשון הרע על אדם מסוים שאינני מכירה אותו אישית והוא אינו יודע על כך שדיברתי עליו(סיפרו לי על דברים מסוימים שהוא עשה/אמר לבנות ואני דברתי על פרשיה מסוימת שהוא היה מעורב בה…)
א.האם אני חייבת לבקש ממנו סליחה באופן אישי?
ב.איך אני חוזרת על כך בתשובה?
תודה רבה

תשובה:

לגבי השאלה אם עליך לבקש  סליחה כאשר זה רק יצער אותו ובזה תדע שדיברת עליה נחלקו הדעות, שכן מחד גיסא לשון הרע הוא אחת העברות שבין אדם לחברו שאין יום הכיפורים מכפר עליהן ללא תשובה, ומאידך, אותו אדם מאוד יפגע אם ישמע שמדברים עליו דברים רעים, ובכל מקרה תגרם לו מכך אי נעימות מרובה, ולא הגיוני שכדי לכפר על חטא נגרום לו אי נעימות זו. לכן המנהג המקובל הוא שלא מבקשים על חטא זה סליחה אלא רק חוזרים עליו בתשובה בינינו לבין הקב”ה ובעז”ה יתכפר.

ראה מועדים וזמנים ח”א סימן נ”ד בשם הגר”י סלנטר.

רק להצטער ולעשות תשובה.

חג שמח.