נדרים

שאלה:

שלום הרב,
אנחנו עומדים לצאת לנופש בלי הילדים.
חמותי תשמור לנו על הילדים.
אבל פתאום אישתי הציעה לתת תשלום לחמותי על הימי עבודה שהיא מפסידה. וגם אישתי אומרת שהיא מסתפקת אם חמותי רמזה לה משהו על הימי עבודה ואישתי לא הבינה אם היא התכוונה שפשוט היא לא היתה בעבודה הרבה זמן וסתם לספר את זה שהיא תהיה חסירה לעבודה או שהיא מפסידה מזה כסף. ושאלתי את אישתי אם נראה לה שאמא שלה תיקח כסף? בדר"כ היא בחיים לא מסכימה. ואז אישתי אמרה שאם היא תדחוף לה ותנדנד הפעם נראה לה שהיא תיקח (בגלל המצב הכלכלי וכן שהיא מחסירה בכל מקרה בזמן האחרון).
אני אמרתי לאישתי, שאנחנו לא הולכים אם לא משלמים לה.
ואז אישתי אמרה לי, שהיא בסך הכל רוצה להציע לה. ואני חזרתי שוב ושוב שאם לא נותנים לה לא הולכים.
האם יש בזה נדר כי זה כמו לומר לא לעשות עבירה.
יש לציין שגם אמרתי שאנחנו לא גזלנים ואנחנו לא נלך נהנה ומישהו יפסיד כסף.
ובסוף גם אמרתי שנעביר את הכסף מראש לחמי והוא יתן לה ולפני שעשינו זאת לא הולכים.
בקיצור האם יש פה חשש נדר? אם לא אתן, אם לא יקבלו, אם יחזירו. (כי גם זרקתי בכל המשפטים שאולי לה לא נעים ואנחנו לא גוזלים ולא הולכים בלי לתת לה)

תשובה:

זה לא נדר, כל מי ששומע אתכם מבין שזה דיון… לא החלטה. אבל נראה לי שאם הם דחוקים ויש לכם אפשרות באמת לעזור, זו הזדמנות נפלאה, תגידו לה שלכם יהיה הרבה יותר שקט נפשי ללכת כשאתם יודעים שלא הזקתם, ואדרבה, תוסיפו עוד קצת…

בהצלחה רבה ובילוי נעים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בנוגע לזה שזה לא החלטה אני לא בטוח. כי אמרתי את זה בצורה של "אני החלטתי. לא הולכים בלי לתת להם!"
    (אולי לא הסברתי אבל היתה קצת אוירה לא נעימה שדיברנו על הנושא, וקצת כעס )