לבקש מחילה קודם שנותן זריקה למטופל?

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

אדם שנותן זריקה לאנשים כמו חיסון או תרופה אחרת בדרך זריקה בשרירי, האם צריך לבקש מחילה מחבירו קודם לחבור אותו?

מן הסתם זה מדרכי רפואה והיה נראה להקל ולא להצריך זה מ"מ אף שגורם חבורה לחבירו מדעתו ולא סתם אלא בדרך טיפול רפואי האם יש כזה דבר?

והוא הדין לרופא העושה ניתוח וכדומה או הכל נכלל ברשותו לרפא "רפוא ירפא" ולית לן בה?

תודה

ברכה הצחלה ושלום

תשובה:

לבקש מחילה?? הרי המטופל צריך לומר תודה… והראיה שהוא מוכן לשלם הרבה כסף לפעמים על ה"חבורה" הזו… סתם נימוס יפה של רופא לומר אני מתנצל שאני מכאיב לך לרגע.. זה עושה אוירה נעימה.

שלא נדע, חג שמח.