הגעלת מיחם מים לפסח

שאלה:

שלום רב! הנני משתמש במיחם למים חמים כל השנה, האם יש בעיה להשתמש בו גם בפסח לאחר ניקוי היטב, וכוונתי בשאלתי שלפעמים אני משתמש בו גם לדברי חמץ (מנה חמה וכו') האם זה לא הופך את כל המיחם לחמץ (ניצוק כחבור)?

תשובה:

זה בהחלט צריך הכשרה, ולא רק בגלל הדיון של ניצוק חיבור, שבזה עיקר הבעיה היא כשהקר למעלה והחם למטה ולא להיפך, הרי אדים עולים מהמנה חמה לברז  ומבליעים בו חמץ. לכן אם רוצים להכשיר את המיחם, יש למלאותו מים חמים עד למעלה ולהרתיח עד שיבעבע, וגם לערות מים רותחים על הברז מבחוץ תוך כדי שמוציאים ממנו מים רותחים. אם מניחים על המכסה שלוט ישירות חמץ לחימום, יש להגעיחל את המכסה בתוך סיר מים רותחים מבעבעים.

חג שמח.