הכשרת מיקרוגל לפסח

שאלה:

שלום
ראיתי בכמה מקומות באתר שאתם כותבים שלא ראוי לסמוך על הכשרת המיקרוגל לפסח
אבקש לכך מקור, ואם דעה זו הינה מוסכמת
תודה רבה

תשובה:

לומר "דעה מוסכמת" אינני נביא לומר… אבל כך שמעתי ממורי הוראה מובהקים, והסיבה לכך, משום שהחידוש הזה שניתן להגעיל דבר בזיעה – אדים, הוא חידוש שאין לו מקורות קדומים כל כך, לכן סומכים עליו בשביל לא לזרוק את המכשיר אבל לא בשביל נוחות של כמה ימים, בפרט שבפסח מחמירים הרבה כידוע.

מקורות:

על צורת הכשרת מיקורגל ומקורות דין זה לגבי בשר בחלב ראה כאן.