הבדלה בדברים במוצאי שבת בישיבה

שאלה:

האם בהבדלה במוצאי שבת בדברים (לא על היין) מותר לכתחילה לומר בפה את המילים "ברוך המבדיל בין קודש לחול" בלי שם ומלכות- בישיבה, או שמצד כבוד ליווי שבת המלכה יש לעמוד? האם בדיעבד יוצא באמירה בישיבה בכל מקרה?

האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנושא זה?

תשובה:

אפשר לשבת אין צורך לעמוד.

חג שמח

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואותו הדין להבדלה בדברים, שלא על היין, במילים "המבדיל בין קודש לקודש" ביום טוב שחל במוצאי שבת שמותר לכתחילה לומר בישיבה ולא בעמידה?

    יש הבדל בין ספרדים לאשכנזים בזה?