תרומות – לחץ כאן

איך מכשירים ארטישוק?

שאלה:

שלום שאלה
אבא שלי אוהב ארטישוק ורוצה שיבשלו לו את זה
האם זה ירק שניתן להכשירו בצורה קלה יחסית [כמו חסה שפשוט משרים את זה במים עם סבון] בלי תהליך מסורבל יותר מידי

תשובה:

שלום,

ראשית אני חייב לציין, מה שבחסה הנקיון הוא כמו שהזכרת, זה רק בחסה שהיא מגידול מיוחד ללא חשש נגיעות מחרקים!!! חסה רגילה הנקיון של הקשה מאוד ויש להמנע מלאוכלה.

לגבי ארטישוק, אם יש מגידול מיוחד ללא חרקים, יש לנהוג לפי ההוראות שעל האריזה, אם אין, הדין כך [מתוך כושרות]:

הנגיעות בארטישוק מצויה מאוד, נקיונו משתנה לפי חלקי הירק:

העלים – לפני הבישול יש לתלוש את כל העלים, להשרותם במי סבון למשך שלוש דקות, ולאחר מכן לשטוף כל עלה באופן נפרד תחת זרם מים תוך כדי שפשוף ביד או בספוג, בפרט במקום החיבור לתחתית הארטישוק.

עלים שבושלו ללא נקיון מתרככים ואין אפשרות לשפשפם ולנקותם. 

לב הארטישוק – רמת הנגיעות בלב הארטישוק גבוהה מאוד, ואין אפשרות לנקותו מחרקים.

תחתיות ארטישוק – יש להסיר את העלים עד לחיבור עם החלק התחתון והקשה של הירק, להקפיד להסיר את כל קצוות העלים התקועים בתחתיות. לאחר מכן יש לשטוף את תחתיות הארטישוק תחת זרם מים. 

תחתיות ארטישוק קפואות בכשרות מהודרת – מוחזקות כנקיות ואינן זקוקות לנקיון ובדיקה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל