מצה עשירה בשבת

שאלה:

אני מנסה להתחזק ולהבין.
בערב שבת נאכל בחד פעמי עם פיתות להמוציא.
איך נוהגים בשבת בארוחת צהריים.? קניתי גם מצה עשירה. על מה עושים המוציא. עד איזו שעה. ואם אוכלים צהריים בשעה 13.
תודה רבה. חג כשר ושמח

תשובה:

שלום וברכה

בני עדות המזרח אוכלים מצה עשירה עד שעה עשירית של היום, שזה כשעתיים לפני שבת, לבני אשכנז מצה עשירה דינה כחמץ ואין לאוכלה אחר זמן איסור אכילת חמץ. המנהג הרווח לבני אשכנז ורבים מבני ספרד, הוא לאכול גם בבוקר חמץ ולסיימו עד השעה 10:00, לאחר מכן לבער את כל החמץ, ובצהריים לאכול חמין של פסח בלי לחם.

חג שמח ובהצלחה רבה.