אכילת עוגה קמח מצה בערב פסח

שאלה:

האם מותר לאכול לפני פסח עוגות או פשטידות שמעורב בהן קמח מצה? ואם כן האם יש שיעור כמה מותר?
תודה

תשובה:

בענין זה יש הבדל בין עוגה שאם אוכלים ממנה שיעור קביעות סעודה מברכים המוציא, שזה אסור לאכול בערב פסח, לבין אם זה מבושל כמו קציצות קניידלאך וכדומה, שזה מותר לאכול בערב פסח עד שעה עשירית שזה בערך שעתיים לפני החג. כמובן האיסור הוא רק בשבת מעלות השחר, לפני כן אין הגבלה.

חג שמח