תרופות עם טעם בפסח

שאלה:

נתבקשנו לקנות נובימול לתת לתינוק לפני ברית המילה ביום השבת הקרובה ערב פסח. תרופה זו איננה ברשימת התרופות שכשרים לפסח. האם מותר להשתמש בתרופה זו גם בפסח אחר המילה לתינוק? האם צריך להכלילו במכירת החמץ? אני לא כל כך מבין מה החשש בתרופה זו? האם יש מרכיב ממש של חמץ? האם אין כאן ביטול בשישים עם שאר המרכיבים? והרי אין חוזר וניעור לח בלח? יש לכם דרך לברר דברים אלו. ודאי שאין הבעיה בעצם האכילה של התינוק רק בבעלות שלנו ובאיסור לא תאכילום.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה בטעם תות וכדומה זה מצריך כשרות לפסח, ממתיקים מלאכותיים עשויים להיות על מצע חמץ, כדאי לשאול את הרופא אם לא די באקמולי שזה לפי דעתי יש בכשרות לפסח.

מזל טוב ורוב נחת.