פועלים עכו"ם ביום טוב שני

שאלה:

יש לי אתר אינטרנט אשר מוכרים מוצרים שאני מייצר בהחברא שלי, ואני בחו"ל ושואל, אם מותר להפועלים שלי, גויים, לעבוד ביו"ט שני, על אף שעדיין יו"ט אצלי. הם עונים את הטלפון ומתעסקים בקונים על המחשבים, כל אותם הימים. גם הייתי רוצה לדעת, אם אלו (יהודים) שהם גרים בארץ ישראל, ואצלם כבר אין יו"ט, האם הם מותרים לעבוד בהוח"מ. יש כאן הפסד מרובה אם הם לא עובדים בשביל החברא. השאלה היא מצד עבודת יו"ט. הם הפועלים שלי, ואצלי עדיין יו"ט.
בכבוד רב.
מ קמנצקי

תשובה:

בודאי אסור, שהרי הם עובדים בשליחותך, וגם אם ה דויים או יהודים ישראלים, לך אסור שיעבדו בעסק שלך ביום טוב. יש שעושים חוזה מכירה עם גוי לימים אלו, זה קצת מורכב, כי צריך שיהיה תקף הלכתית וחוקית וגם יהיה מפורסם לכל שלא יהיה חשש מראית העין, אם זה מעשי מבחינתך תשאלי שוב וננסה לייעץ לך כיצד לעשות זאת.