ענייני פסח

שאלה:

שלום הרב,
במכירת חמץ לא ציינתי שהמכירה לא תכלול את הפיתות שאוכלים בסעודות שבת אלא רק כתבתי שכל המקומות המסומנים יהיו מכורים לגוי, זה בסדר?
בנוגע לחרוסת, על כל האגוזים בסופר ללא יוצא מן הכלל היה רק את ההכשר של מחזיקי הדת, בכושרות אומרים שזה לא מומלץ, האם עדיף להכין חרוסת ללא אגוזים?

תשובה:

1. בסדר גמור.

2. לא כל כך משנה מה יש בחרוסת זה רק מנהג, אם יש תפוחי עץ תמרים יין וקינמון זה כבר מצויין.

חג שמח!