מכירת חמץ – רכב

שאלה:

שלום

מי שאין לו דירה משלו וגר אצל הוריו, אך יש לו רכב בבעלותו ועל שמו.
האם הוא עצמו צריך לעשות מכירת חמץ נפרדת על הרכב?

וכן באופן כללי יש צורך בבדיקת חמץ ברכב? א"כ האם אפשר ללא הנר בכדי שלא יטפטף?

תודה

תשובה:

חובה לבדוק את הרכב היטב, לא מתאים נר אלא פנס טוב או לאור היום במקום מואר [כדין אכסדרה שלאורה נבדקת], אין מצוה כזו למכור חמץ, אם יש לך חשש תמכור את החמץ שברכב, אבל זה לא פוטר מבדיקה כיון שאתה משתמש בו בחג.

חג שמח.