לשכור דירה עם חמץ גמור

שאלה:

האם מותר לקחת דירה (לשביעי של פסח) ממישהו שלא נמצא בבית בפסח ולא ניקה כלל את הדירה, אלא מכר את כל הדירה לנכרי?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, נהגו שלא להכנס לבית המכור לגוי משתי סיבות: א. כדי לא לעשות צחוק מהמכירה, שהרי כאחד מהקנינים שעושים עם הגוי משכירים לו את מקום החמץ, אז מה אתה עושה שם… ב. עצם שהות עם החמץ מחייבת בדיקה מחמת החשש שמא יבוא לאוכלו. כלומר, בל יראה ובל ימצא אינך עובר כיון שזה מכור לגוי, אבל שמא יבוא לאוכלו שייך. אז נכון שטעם זה שייך יותר אצל בעל הבית, אדם אחר לא יאכל בבית שאינו שלו, אבל עדיין יש לחשוש גם לטעם זה. אם תוכל לנקות את החמץ הגלוי ואת מה שבארונות להשאיר סור ומסומן זה בסדר אבל בלי נקיון ובדיקה סתם לבוא שם אינו נכון בפרט שהבית מושכר לך ולא שאול [ובכלל איך אפשר להשכיר בית שכבר שכור לגוי?…].

חג שמח.