הכשרת מתקן מים לפסח

שאלה:

שלום הרב
יש לנו מתקן מים מה שנקרה היום בשוק נעם 1- המתקן משמש למים קרים/פושרים/רותחים האם וכיצד יש להכשיר אותו בדגש על הפייה ממנה יוצאים המים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש לנקות היטב, ולהוציא משם מים רותחים. במידה ויש אפשרות גם לערות על הברז מים רותחים מבחוץ, יש לעשות זאת. המהדר לא להשתמש בחג במים חמים מהמכשיר הזה תבוא עליו ברכה, בגלל החשש שעירו ממנו ישירות על חמץ [מנה חמה וכדומה] ויש קושי להכשירו בעירוי מבחוץ, אבל מן הדין די במה שכתבנו. כמובן יש להמנע קודם ההכשרה משימוש בחמץ 24 שעות.