זריקת אבנים לעבר כלי רכב שנוסעים בשבת

שאלה:

שלום,
האם יש איזה בסיס בהלכה למה שיש כאלה שזורקים אבנים לעבר כלי רכב שנוסעים בשבת או לעבר משטרה או שזה נגד הלכה ובאם יגרם נזק חייבים לשלם?
תודה רבה!

תשובה:

ברור שאין בסיס, אין לזה טעם ופשוט מאוד שזה אסור. ומלבד החילול ה' הגדול שיש בענין זה [אם היה קורה] זה גם חילול שבת, שהרי האבנים הם מוקצה. אבל אומר לך את האמת, אחרי מסע השיסוי נגד הדת בשנה האחרונה במדינת ישראל, בה הואשם הציבור החרדי בכל, בקורונה, בבעיות הכלכלה ובכלל, אני גם כלל לא מאמין שאי פעם יהודי דתי זרק אבן על מכונית כל שהיא… נראה לי סתם פייק כמו הרבה דומים… אנשים אוהבים להגיד דברים רעים על הציבור החרדי, הם לא רוצים שעם ישראל יבין ויראה את הטוב ואת היופי שבשמירת השבת בשמירת כל המצוות, בלימוד התורה הקדושה. אז אומרים דברים רעים על החרדים שהם זורקים אבנים שהם אלימים, כך אנשים לא רוצים להכיר אותם, מפחדים מהם, וחושבים שהם בורים ומופרעים. אבל כל מי שיודע שטעם שהכיר קצת יודע איזה אנשים טובים, שבת זה לא לזרוק אבנים על אחרים, זה אור וזה שמחה, זה שבת מנוחה, כל יהודי חש אשרינו שזכינו לזה ומרחם על מי שלא זכה ולא זורק עליו אבנים.