תפילין לאיטר שעושה מלאכתו בימין וכותב בשמאל

שאלה:

לרב שלום,
אני עד רגע בר מצווה ועדיין לא יודע באיזה יד אני צריך להניח תפילין עקב המחלוקת הארוכה בתחום זה.
אני נקרא שמאלי אך את ככככככל הדברים חוץ מכתיבה וציור אני עושה בימין אשמח שהרב יתמצת לי בקצרה הלכות אלו לפי מנהג הספרדים.
תודה רבה.

תשובה:

להאריך לא נוכל מחמת העומס הגדול בימים אלו באתר, אולם ראה בשלחן ערוך בסימן כז סעיף ו' שלדבריו עיקר הקובע הוא הכתיבה, אמנם במקרה כזה מנהגו רבים כדי לצאת ידי כולם, אחרי התפילה או בובאלציון, להפוך ליד השניה, תבקש מרב מקומי שיראה לך כיצד ניתן להסתדר עם תפילין של איטר גם בהנחה על יד שמאל.

תצליח מאוד!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מכיר יהודי שיש לו 6 "בתים". 3 רש"י ו3 ר"ת. מתחיל את התפילה עם תפילין יד שמאל וראש רש"י כמובן ולאחר שמו"ע חולץ יד שמאל ומניח במקומו (אחר) על יד ימין כלשאחר מכן חוזר על זה עם ר"ת