קריאת עתונים בשבת

שאלה:

האם מותר לנשים לקרוא עיתוני נשים בשבת (שמיועד רק להם) כמו בתוך המשפחה, וכיוצא בזה
מה מותר ומה אסור לקרוא בשבת ?

תשובה:

עיתון נשים מיועד רק לתענוג ואין בו חדשות והוא ודאי מותר. לגבי עיתון שיש בו חדשות אבל קוראים בו לתענוג:

בפוסקים דנו בהרחבה בענין זה, ראה משנה ברורה סי’ שז ס”ק סד. טעם האיסור שמא יבוא לקרוא בשטרי הדיוטות. אמנם כאשר אדם מתענג על קריאת החדשות הביא שם המשנה ברורה בס”ק סג שנחלקו בכך אחרונים: דעת היעב”ץ שמותר לקוראם ובאופן של קריאה להנאה לא אסרו משום שטרי הדיוטות, אלא שמכל מקום הורה להתרחק מענינים אלו בשבת וכ”כ בס’ שולחן עצי שיטים מלאכת כותב שמעיקר הדין מותר וטוב להחמיר, ומנהג העולם להקל בזה וכן הורה הגריש אלישיב להתיר בדוחק למי שמתענג בכך ביותר.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. 150 שאלות!!!
    אותי זה לא מרגש! מרגש אותי שיש 150 תשובות!!!
    כל הכבוד לרבנים שטורחים כל כך בערב פסח!! הכל למען עם ישראל ולהרבות תורה.
    ועוד בערב פסח.
    כל הכבוד לרבנים החשובים!
    אני חושב שחובה לתרום לאתר הקדוש הזה בפרט בכאלה זמנים.

    פסח כשר ושמח
    מרדכי

  2. מחילה מהרבנים דומני כי איש אינו מעלה בדעתו שבתוך כל העומס של ערב חג יש גם עומס באתר וכך מציפים את המקום בשאלות ובתגובות.

    דומני כי הסיבה לכך הינה שכן כל א' מקבל יחס אישי ואת ההרגשה כאילו הוא בן יחיד כאן וכאילו אין לרבנים מה לעשות בערב חג מעבר לעניית כמה שאלות שלאו דווקא תמיד לוחצים. וכך הוא מנצל את זה מתוך חוסר ידיעה שיש עוד 149 שאלות גם בלעדי שאלתו. וגם נענה בסבלנות מרובה